Sijaintisi: > Vaihtaa linkkejä kanssamme! > Tarvikkeet > Huivit > Puikkojen polut

Puikkojen polut

URL : puikkojenpolut.vuodatus.net Onko tämä sivuston?
Päivitä :2011/4/30 3:15:59
Luokka : Tarvikkeet > Huivit
Sivuston Kuva
Sivuston Yhteenveto

Kojelauta | Seuraa blogia | Lisää blogeja | Luo blogi! |Anna bloggaajalle lahja | Sivun alkuun | Seuraa blogia | Ilmoita blogista KirjoittajaOlen kahden pienokaisen mummi Kymenlaaksosta. Kudon, virkkaan ja askartelen. Harrastan myös matkailua ja kirjallisuutta.

Kommentteja saa jättää.Sähköposti: hilmiina@windowslive.comNipsuttimien käyttömahdollisuuksiaPitsipipon ohjePääsiäismunakoristeen ohje

RoseetekniikkaSäästövinkkiValokuvahaastefrivolite/tattingkorut luonnostamunamiehen ohjemuuta höpinääohje vauvan tossuihin

sukkulapitsivirkattu lampunvarjostinPuikkojen polut26.04.2011 - 15:04Tämän puuvillaisen tiskirätin sain tehtyä. Pääsiäinen sujui siivous ja haravointihommissa.

Sitten ihana uutinen.Lankalauantaina syntyi kolmas lastenlapsemme, pikkuinen poika.Olemme tosi onnellisia ja loppuviikoksi matkaamme 350 km päähän tervehtimään pienokaista. Vapun jälkeen palaamme kotiin.Käsityöt jäävät nyt sitten sivuun reiluksi viikoksi.

Kiitos kaikista kommenteista ja aurinkoisia kevätpäiviä.Kategoria: neulonta 18 kommenttia KommentoiHyvää Pääsiäistä22.04.2011 - 11:29Tein sukkulapitsiä pääsiäismunan.

Alusta on suklaamunan sisältä tullut kotelo, jonka lainasin lapsenlapseltani.Siihen päälle sukkuloin pitsiä.Tämän aikaisemmin tekemieni virkattujen munien ja pitsikorin myötä toivotan kaikille teille blogiystävät Rauhallista Pääsiäisen aikaa.

Kategoriat: kovetus , sukkulapitsi , virkkaus 29 kommenttia KommentoiKietaisujakku19.04.2011 - 10:29Näin käy, kun alkaa monta työtä samaan aikaan. Mitään ei saa valmiiksi. Siksi tässä on vierähtänyt aikaa, kun mitään ei ole saanut esiteltyä.

Säätkin ovat olleet niin huikean keväisen lämpimiä, että ulkona on tullut aikaa vietettyä.Tämän Puro Batikista neulotun tunikan sain kuitenkin tehtyä.

Malli on useammasta ohjeesta yhdistetty. Tämä tulee tyttärelleni, minun makuuni ei lainkaan.Fasaaneja on liikkunut paljon. Pihalla tepasteli kokonainen perhe, eivätkä pelkää ihmisiä yhtään, kun ovat asutusalueen vakituisia asukkaita.

Kategoria: neulonta 19 kommenttia KommentoiLampunvarjostin09.04.2011 - 13:41Olen ihaillut useammassakin blogissa virkattuja lampunvarjostimia.Virkkasin kaksi liinaa, jotka liitin keskeltä yhteen.Laitoi sisälle jätti-ilmapallon ja puhalsin täyteen.Sivelin kauttaaltaan pensselillä vesi-liimaseoksen kovetteeksi.Kuivatin yön yli ja päästin ilmat pallosta. Pallon avulla sain varjostimeen oikean muodon ja se oli helppo poistaa kuivuttuaan.Rantapallo/ilmapallojuttu ei ole oma ideani, vaan senkin kikan löysin täältä blogimaailmasta.

Luonnossa varjostin on siro ja kaunis. Jotenkin en saanut sitä kuvattua niin, että kuvio ja keveys pääsisivät oikeasti esille.Liinojen malli on sama kuin lampun vieressä olevassa liinassa.

Kategoriat: virkkaus , virkattu lampunvarjostin 41 kommenttia Kommentoi05.04.2011 - 10:39Sisareni toivoi tummanruskeaa leveää rannekorua, jossa on muutama turkoosi kivi.Otin sukkulan esille ja tälläinen siitä sitten tuli.

Suunnitelmissa on vielä samaa teemaa oleva kaulakoru.Kategoria: sukkulapitsi 22 kommenttia Kommentoi

30.03.2011 - 13:55Kun en osaa kirjoneuletta, tein takin kirjavasta langasta.Kovasti oli ennakkoluuloja lankaa kohtaan. Tämä on se Lidlin jättikerä.Laadusta en osaa sanoa mitään, mutta oli helppoa neulottavaa.

Mallin tein omasta päästä.Mutta kun sain valmiiksi, tykkäänkin tästä, vaikka värikin on minulle ihan vieras.Luulen, että tälle on käyttöä.Nyt hieman harmittaa oudot nettihäiriköt, kun kommenttilootaan on jätetty linkkejä, vaikka minne. Niitä on laitettu jos mihinkin postaukseeni.Pitäisikö harkita jotakin kontrollia, vai miten te muut olette ongelman ratkaisseet.Kategoria: neulonta 40 kommenttia Kommentoi

Huovutettu hattu27.03.2011 - 16:38Ystäväni oli valmistanut purosta huovutetun hatun. Pieleenhän se oli mennyt ensikertalaisella. Oli hänen kertomansa mukaan tullut kämmenen kokokoinen villapallo pesukoneesta.No minä sitten tein hänelle uuden, hieman onnistuneemman.Lanka on Puro Kaarna ja hahtuvaa.Hattu kulhon päällä, missä aina kuivatan huovutetun hatun.

Nyt otin mitatkin talteen, ennen huovutusta, itselle muistiin.Päälaki halkaisija 26 cm

Pituus keskikohdalta lierin alkuun 37 cmLieri 7 cm.Kuka tietää, mikä vesilintu tänään uiskenteli Kymijoella. Sauvalenkillä niitä oli monta, mutta kamera tietenkin repussa. Ehtivät uida kauas, ennenkuin sain kameran esille.Puoliso sanoi, ettei ole, kun minä ehdotin sorsaa.Kategoriat: Huovutus , luonto , virkkaus 14 kommenttia Kommentoi

Ohje munamiehen virkkaukseen26.03.2011 - 15:41Sain sähköpostiini monta munamiehen ohjepyyntöjä, että laitan tähän pääpiirteittäin kuvina miten omani valmistin virkkaamalla.Nämä ohjeitten laatimiset ovat minulle todella hankalia, kun en ole saanut päivääkään käsityöalan koulutusta, saatikka mitään tietoa munamiehestä ja sen valmistamisesta.Jalkojen valmistus. Virkkaa ensin 5 kjs ja jatka ympäri, että tulee pohjasta kiinni oleva putki. Mitta noin 2,5 cm. Tee näitä kaksi kpl. Jätä hieman ylimääräistä lankaa myöhempää kiinnitystä varten.

Kädet: Samoin kuin jalat mutta aloita 3kjs. Putken pituus noin 2 cm.Pää: Värillinen kasvojen värinen lanka. Virkkaa 4 kjs ja jatka ympyrää kiintein silmukoin. Mitta noin 3x3,5 cm.Tässä kaikki osat valmiina kiinnitettäväksi.

Virkkaa valkoisella ensin lippa. Viisi kjs edestakaisin kolme kerrosta. Kiinnitä lippa yläosaan virkkaamalla. Virkkaa nyt pää valkoisella ympäri. Jatka pari kerrosta pään ympärystä edestakaisin, paitsi ei kaulan kohdalta.Käännä työ nurin ja virkkaa pään mittainen kaistale ja ompele saumat kiinni. Venyttele pallon muotoiseksi.

Neulo värillisellä langalla silmät ja suu. On helpompi tässä vaiheessa valmistaa kasvot, langat on helpompi päätellä, kuin vasta valmiiseen työhön.Vartalo: Virkkaa tasainen ympyrä, halkaisija noin 5 cm. Sen jälkeen jatka lisäämättä silmukoita, alkaa kuperoitumaan.Virkkaa ympyrää noin 5-6 cm ja ala kaventaa loivasti.Kun pallo on munan muotoinen kavennuksineen, vartalo on valmis, jätä odottamaan.Täytä kaikki osat pumpulilla ja kiinnitä parsinneulalla kasaan.Tässä osat valmiiksi kiinnitettynä. Jalat neuloin hieman etuosaan, pysyy istumassa ilman tukea.

Pari vinkkiä: Älä neulo suuta noin punaisella, kun minä tein, ilme kärsii ja tulee surullisen oloinen.Täytin munamiehen tavallisella pumpulilla, jota saa marketeista. Valmista työtä on helppo muotoilla ja ei tule paakkuja, tulos on tasaisempi.

Munamiehen virkkasin kiinteillä silmukoilla, tulee napakampi. Lanka oli seitsemän veljestä.Tämän valmistumiseen menee noin vajaa tunti. Valmiin koko pituus noin 10 cm.Nyt päätin, että munamiehet riittää tältä erää, ei ole ollenkaan mun mieluista puuhaa, tälläinen tylsä virkkaus.Kivointa oli se, että 3-vuotias lapsenlapseni tykkäsi tästä tosi paljon.

Kategoriat: munamiehen ohje , virkkaus 11 kommenttia Kommentoi23.03.2011 - 11:11En ole seurannut kyseistä ohjelmaa, missä tämä tyyppi esiintyi.Lehtien sivuilta kyllä olen hänestä lukenut.Virkkausohjetta ei netistä löytynyt, joten piti virkkailla kuvan perusteella.

Vartalosta tuli liian suuri ja päästä liian pieni. En viitsinyt kuitenkaan purkaa, kun kyseessä on pehmolelu.Saa olla ihan oma persoonansa.

Mutta ihme kyllä 3-vuotias lapsenlapseni tunnisti tämän hahmon, se lienee tärkeintä.Kategoria: virkkaus 18 kommenttia KommentoiKello ja kovetuskokeilu

21.03.2011 - 14:17Tarvetta oli vielä ruskeaan kelloon.En erityisemmin pidä tästä mallista, pohja saisi olla harvempi, mutta olkoon.Olin tämän kellon kovettanut sokerivedellä. Kiitos Annelin ohjeen, kovetin pohjan uudelleen liima-vesiseoksella. Tulos on huippuhyvä, kun liiman avulla väri säilyy kirkkaana. Sokeriliuos jättää jotenkin hailakan pinnan.Huuhtelin kellotaulun lämpimällä vedellä ja pyöritin hienopesussa koneessa, kaikki sokeri irtosi ja kellotaulu oli valmis liimakovetukseen.

Sekoitin vesiliukoista puuyleisliimaa puolet ja puolet lämmintä vettä. Tulos on onnistunut ja en enää kovetukseen muuta käytä, kuin vesi-liimaseosta.Eikä homma ole ollenkaan sotkuista, kun mahdolliset roiskeet tai tipat pyyhkii heti märällä rätillä.Kuivatin tuorekelmun päällä saunan pesuhuoneessa, siellä kun on lattialämmitys.

Kuivuttuaan kellotauluun jäi pieniä liimarihmoja muutama. Sen pyyhin silikonisella pullapensselillä ja hyvä tuli.Kategoriat: virkkaus , kovetus 23 kommenttia KommentoiKorut frivolite18.03.2011 - 10:54

Otin taas sukkulan esille ja valmistin tälläiset korut.Lukko on vielä kiinnittämättä ja loppuprässäys tekemättä. Mutta väri ja malli on mieluinen.

Aito väri on syvän tummanruskea, lähes harmaan musta.Lisäsin pienia hopeanvärisiä helmiä piristeeksi.Kaulakorun seuraksi tein samalla langalla ja helmillä rannekorun.Vielä minä jossakin vaiheessa teen korvakorut samaan settiin.On niin huikaisevan kaunis auringonpaiste, että sauvalenkille on lähdettävä.

Mukavaa viikonloppua kaikille blogissani vieraileville.Kategoriat: frivolite/tatting , sukkulapitsi 22 kommenttia KommentoiHartiahuivi

16.03.2011 - 09:48Lapinreissu on tehty, auton mittariin tuli lähes 2.000 km. Osan matkasta neuloin ja osan olin kuskina.Viikkoon mahtui aurinkoa ja lumipyryä, siis varsin vaihtelevaa.Mukaani otin Ullan Lumiruusu hartiahuivin ohjeen.Arvelin jo aloittaessani, että lanka ei riitä, eikä sitten riittänytkään. Tein siis vain puolikkaan huivista, päättelin huivin langan määrän mukaan, omasta päästä.Kuvasin huivin maton päällä lattialla, eikä värit ihan pääse oikeuksiinsa.Lanka: Sandnes Garn sandnes mini palett

Ulkona on huikaisevan kaunis auringonpaiste. Tarkoitus oli aloitella kaappien kevätsiivous, mutta siirrän sen pilvisempään päivään.Nyt sauvalenkille.Kategoria: neulonta 27 kommenttia Kommentoi

Vauvan myssy ja lapaset07.03.2011 - 09:59Tein kevätvauvalle nutun seuraksi myssyn ja sain kulutettua langan lähes loppuun.Pienet lapaset pienokaiselle.Olen sukkulapitsillä tehnyt koruja, virkkasin uuden kellotaulunkin, mutta en ole ehtinyt niitä viimeistellä kuvauskuntoon.Kisoja tuli seurattua tiiviisti, mitalleille hurraten.

Huomenna lähdemme viikoksi lappiin. Matkalle pitäisi keksiä jokin helppo käsityö.Mukavaa viikkoa kaikille.

Kategoria: neulonta 20 kommenttia KommentoiVauvan nuttu27.02.2011 - 10:35Lankavarastossani oli Novita aloe vera+jojoba lankaa pari kerää.Lenkkarit virkkasin tästä langasta. Nyt tein niiden seuraksi nutun.

Tämä on tälläinen pikkumiehen perusneule, aina oikeaa.Lanka: Novita aloe veraMalli: Novita muksu extra v 2008

Kategoria: neulonta 24 kommenttia KommentoiVauvan lenkkarit24.02.2011 - 14:26Alkavat MM- kisat innostivat virkkaamaan pienokaisen lenkkarit.Minulla ei ollut ohjetta, vain kuva yhdestä ulkomaisesta blogista.Mallin mukaan kun tein, näistä tuli liian isot vastasyntyneelle.

Jämälankoja riittää, joten virkkasin toiset pienemmät.Nämä ovat noin 0-3 kk ikäiselle.

Nyt pitäisi kisakatsomoon keksiä jokin isompi yksinkertainen käsityö. Aikaa tulee nyt vietettyä kisojen ajan tv:n ääressä.Kategoria: virkkaus 37 kommenttia Kommentoi21.02.2011 - 14:02Sain vihdoinkin valmiiksi tämän.February lady on kiinnostanut, kun olen ihaillut useammassakin blogissa tätä jakkua. Kuvassa jakku ei oikein pääse esille, on farkun sininen.Tykkään tästä ja varmaan tulee farkkujen kanssa pidettyäkin.

19.02.2011 - 14:34Kovien pakkasten innostamana neuloin nämä perussukat.Taas tämä Amaryllis yllätti. Muutama vuosi sitten se kukki jouluna. Mutta viimevuonna maaliskuussa. En ole sitä kovin hoidellut. On ollut kuukaisia jopa kastelematta. Nyt kuitenkin taas sisukkaasti työnsi kukkavarren esille. Ruukku on ollut keittiön verhon takana piilossa, siksi en muista sitä juurikaan kastella.Nuppujakin on vielä aukeamatta.Kategoriat: muuta höpinää , neulonta 11 kommenttia Kommentoi

Hyvää ystävänpäivää13.02.2011 - 10:56Minun ystäväni on kuin villasukka,joka talvella lämmittää,minun ystäväni on kuin niitty kukka,joka saa minut hymyilemään.Kun harjoittelin sukkulapitsin tekoa, tein tämän sydämen.

Kokeilin virkkaamalla ketjua, joka ei kuitenkaan tullut valmiiksi. Mutta ketjujuttu on ihan kivaa virkkausta, pitää vaan joskus virkata valmiiksi.Kategoriat: frivolite/tatting , muuta höpinää , virkkaus 33 kommenttia KommentoiVirkattu rintakoru10.02.2011 - 11:11

Aloitin käsityöt näin pienellä virkkauksella.Yhdessä ulkomaisessa blogissa näin kassin koristeena tälläisen. Hieman muuttamalla tein rintakorun.Laitoin helmen keskelle, että siihen tulisi enemmän korumaisuutta. Väri on valko/harmaa, lempivärejäni.

Lomapettymykset on jätetty taakse, sillä onhan elämässä kurjempiakin asioita, kuin yksi pieleen mennyt loma. Uusiin reissuihin on aina mahdollisuus.Sauvakävelleet olemme ahkerasti. Meidän vakioreitti kulkee Kymijoen rantaa, merelle.Vesilintuja joella oli todella paljon. Kamera ei tietenkään ollut mukana.Kun seuraavana päivänä varustauduin kameralla, linnut olivat siirtyneetkauemmas, hankalaan kuvauspaikkaan. Yritin yhtä linturyhmää kuvailla, mutta eihän se oikein onnistunut.

Tästä kuitenkin näkee, että joki alajuoksuilla virtapaikoissa on edelleen sula.Ulkona on huikaiseva aurinko, pakkasta -10 astetta. Mainio ulkoilusää.Kategoriat: luonto , virkkaus 19 kommenttia KommentoiPettymysten miniloma

06.02.2011 - 11:12Niinhän siinä kävi, että lomamme keskeytyi.Kun pääsimme torstaina perille Hurghadaan, niin jo perjantaina muut matkatoimistot alkoivat kotiuttaa lomalaisia kotimaahan.Uutisointi kotimaassa oli paljon dramaattisempaa, kuin se todellisuudessa oli. Toki Kairossa ja muissa suurissa kaupungeissa oli aivan hirvittävää, mutta lomakohteissamme suhteellisen rauhallista. Muutamia keppikahakoita oli, mutta ne ei kohdistuneet turisteihin.Tiistaina lähtivät viikon matkan tilanneet ja meilläkin oli ilmoitus, että varautukaa pikaiseen lähtöön. Eihän siinä sitten kovin kauas hotellialueelta voinut poistua, kun muutaman päivän olimme epävarmuudessa lähdön suhteen.

Pikaisesti kävimme basaarialueilla tuliaisia ostelemassa. Silkkihuiveja todella edullisesti, mausteita ja papyrystauluja.Suurin pettymys oli, että kaikki paikalliset retket olivat peruttu. Jäi auringonlasku aavikolla kuvaamatta, Luxorin retki kuninkaiden laaksoon ja paljon muuta, mihin olimme suunnittelleet tekevämme retkiä.

Hotelli oli suuri ja turvallinen aseistautuneine turvamiehineen ovella. Meillä ei ollut yhtään pelottavaa eikä turvatonta.Yhteishenki turistien ja paikallisten kesken oli hyvä ja koko kaupunki oli aivan suruissaan turistien poistuttua.

Laitan tähän muutaman tuokiokuvan, paljon ei kuvia ehtinyt edes saada.Siivoja teki jokainen päivä erilaisen taideteoksen vuoteelle. Tätä nauroimme makeasti, kun joutsen oli saanut silmälasimme asusteeksi.Tässä joutsen on saanut koristeeksi bougainvillean kukkia, sarjakuvakirjan kera.Siivooja oli levittänyt ostamiani silkkihuiveja viuhkaksi sängylle. Näitä huiveja ostelin kaiken värisinä.

Pitihän se yksi kamelikin ikuistaa. Ei kuitenkaan ihan aito aavikon työkameli, vaan tälläinen kaupungin turistiversio, jonka selässä olisi saanut itsensä kuvattua. Me emme sitä tehneet.Tämä kuva kertoo paljon Hurghadan alueesta. Takana on Punainen meri ja valtavasti keskeneräisiä rakennuksia. Ne pikkuhiljaa valmistuvat hotelleiksia, joita oli todella paljon.Tämä kuva kertoo epätavallisesta tilanteesta Suuri lippu oli levitetty hotellimme lähelle pääkadulle. Kun kysyimme lipun tarkoitusta, paikallinen selitti, että toisella puolella on presidentti Hosni Mubarakin kannattajat, toisella puolen vastustajat.

Päivisin kaupunki oli rauhallinen, mutta iltaisin ja öisin pieniä mellakoita kuulemma oli.Hotellin parvekkelta näimme lauman miehiä, aseinaan puukeppejä. Seuraavana päivänä selvisi, että olivatkin basaarien omistajia, jotka varustautuivat mahdollisia ryöstöjä vastaan.Tiistaina lähtijöiltä saimme vaihdettua ylimääräisiä puntia, kun valuutanvaihto loppui ja automaatteja ei täytetty ryöstöjen varalta.

Meidät lennätettiin torstaiyönä jumbojetillä Tukholmaan muiden pohjoismaalaisten kanssa. Sieltä pienemmällä koneella Helsinkiin. Matka hotellista kotiin kesti 17 tuntia, joten väsynyttä porukkaa oli perillä kotimaassa.Kotimaassa perhe, sukulaiset ja ystävät olivat huolissaan, mutta onneksi tekstiviestit toimivat.

Finnmatkat hoiti tilanteen ihan joustavasti ja hyvittävät käyttämättä jääneen lomaosuuden.Eihän se raha korvaa pettymystä, mutta onhan se pieni lohtu.Reissu oli siinä mielessä turha, että emme nähneet aitoa Egyptiä ollenkaan, vain tavallisen turistikaupungin. Tuliaisiksi saimme upet rusketukset, kun viimeiset päivät lähtöä odotellessa meni uima-altaalla muiden turistien kanssa surustellessa.Nyt jäi kuitenkin tunne, että voisimme matkustaa Egyptiin uudelleen, kun maan tilanne rauhoittuu ja matkoja taas aletaan järjestää.Lämmin kiitos kaikista kommenteista edelliseen postaukseen. Eläkkeellä olo alkoi varsin vauhdikkaasti, mutta ei ainakaan tylsästi.

Alan tässä pikkuhiljaa suunnitella käsitöitä, kun matkalaukut on saanut purettua ja likapyykin pestyä.Kategoriat: Matkat , muuta höpinää 23 kommenttia Kommentoi laskurihttp://pohjatuunari.vuodatus.net

Näitä seuraanPonnin puuhapajaIntsun blogiVaari kutooMinna ryytimaan reunaltaNelli näpertää

Elinan käsityötAnnelin käsityötLaulavatLankaLeipuritKotiäidin askareetMökkihöperön pöperötNapit Toinen blogini Laskuri Kuvat ovat pääsääntöisesti blogikavereilta saamiani tai omiani. Kuvien kopiointi muuhun käyttöön kielletty! Vain muutamat kuvat vapaassa käytössä. Pohjat teen IE:llä. Pohjienteossa minua auttavat Ja Pyyntö Jätäthän puumerkkisi käynnistäsi. Siten tiedän onko täällä kävijöitä. Laskuria en laita, koska se naputtelee omiaan. Kiitos Kiitos